Protein jako základní stavební kámen

V dnešní době plné zdravého životního stylu a sportovního vyžití je protein často skloňovaným slovem. Co se však pod názvem skrývá a jaký má přínos? Čtěte dál a dozvíte se víc.

Co je to protein?

Bílkoviny v podobě aminokyselin patří mezi základní stavební látky, které najdeme v každé buňce lidského těla. Podporují růst svalů, urychlují regeneraci a vyživují tkáně. Naneštěstí si náš organismus neumí vytvářet zásoby proteinu, proto je důležité jeho neustále doplňování.

fitday čoko protein

Zdroje proteinu

Bílkoviny najdeme v širokém spektru potravin, které denně konzumuje. Nejznámější zdrojem je asi maso, tedy živočišná bílkovina. Ta je sice bohatá na esenciální mastné kyseliny, avšak na druhou stranu trpí vysokým obsahem tuku a cholesterolu s negativním dopadem na organismus.

Ve Fit-day jsme se rozhodli jít cestou rostlinných proteinů, nejen z důvodu pozitivních dopadů na lidský organismus, ale také z hlediska udržitelnosti a ochrany životního prostředí.

Základem všech našich produktů je hrachový protein, který má jeden z nejvyšších obsahů rostlinné bílkoviny bez alergenních reakcí a obsahu laktózy. Je tak vhodný úplně pro každého.

Využití bílkovin

Uplatnění najde tato látka téměř v každé oblasti lidského života. Ať hledáme vyváženou stravu, kvalitní výživu pro naše tělo nebo chceme obohatit náš jídelníček. Největší výhoda proteinu se však skrývá v urychlení regenerace a růstu svalové hmoty. To využijí zejména sportovci, kteří za podpory bílkovin zvládnou větší zátěž s kratší dobou odpočinku.

  • Podporu růstu svalové hmoty, výživa svalů, šlach, kostí či kůže
  • Podporu hubnutí - spalování tuků a redukci váhy. Ochrana svalů před poškozením při snižování váhy (stejně jako při namáhavém fyzickém výkonu)
  • Podporu lidského organismu v období stresu nebo nemoci
  • Doplněk pro vegany a vegetariány, kterým chybí potřebné bílkoviny

Fitday nehnout 

FIT-DAY - produkty zdravého životního stylu:

  • Řada Protein - 73 – 81% hrachového proteinu (bílkovina)

  • Řada Smoothie - 50% hrachového proteinu (bílkovina)

  • Řada Cake, perfektní mlsání bez výčitek - 26% hrachového proteinu (bílkovina)

 

Proteiny od FIT-DAY na našem e-shopu