RECEPT: CHILLI KVĚTÁK

CHILLI KVĚTÁK

 

INGREDIENCE:

500g zachráněného květáku

2 lžíce oleje

1 lžíce jablečného octa

1 lžíce rajčatového protlaku

4-5 lžic vody

2 stroužky česneku

1 lžička drceného kmínu

½ lžičky chilli koření

sůl a pepř

5 lžic mandlové (či jiné bezlepkové) mouky

shutterstock_673516702

POSTUP:

Zachráněný květák omyjeme, rozdělíme na jednotlivé růžičky přiměřené velikosti a hodíme do hrnce s jemně probublávající vodou. Jde nám o to, aby se uvařil jen do poloměkka, tudíž by mu mělo stačit asi tak 10 minut. Následně scedíme a necháme pořádně okapat.

Ve větší míse prošleháme olej s octem a rajčatovým protlakem. Přidáme utřený česnek s kořením a vychladlý květák. Ten ve vzniklé směsi láskyplně omatláme a nakonec poprášíme mandlovou moukou (alert: na konci téhle fáze budeme mít většinu omáčky přilepenou na prstech a mouka se bude vyskytovat především na podlaze v okruhu dvou metrů čtverečních).

Připravené růžičky vyskládáme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova. Baštíme s hranolky a kečupem.