OVESNÁ PIZZA S PARMSKOU ŠUNKOU a OVESNÁ BUCHTA-BÁBOVKA S VLAŠSKÝMI OŘECHY

OVESNÁ PIZZA S PARMSKOU ŠUNKOU

 shutterstock_269459546fit1

INGREDIENCE:

KORPUS:

500g mletých ovesných vloček

2 vajíčka

3 lžíce olivového oleje

1 lžíce himalajské soli

 

OMÁČKA:

500g rajčatového protlaku

Hrst čerstvě nasekané bazalky

4 stroužky česneku

Hrst nasekané petrželky

Sůl

Pepř

Koření na pizzu

 

NÁPLŇ:

Mozzarella

Parmská šunka

Rukola

Cherry rajčátka

Balsamico

 shutterstock_280125326

PŘÍPRAVA TĚSTA:

Pomleté vločky si smícháme se solí, teplou vodou a promícháme. Přidáme vajíčka a olivový olej.

Těsto necháme minimálne 30 minut odležet.

 

PŘÍPRAVA OMÁČKY:

Rajčatovou omáčku dochutíme solí, pepřem, kořením na pizzu, česnekem, čerstvou bazalkou, petřelkou a promícháme.

Odleželé těsto si rozválíme a naneseme omáčku a mozzarellu.

Takto připravenou pizzu dáme péct do předem vyhřáte trouby na 200 stupňů cca 20 minut.

Pizzu vytáhneme z trouby a na plátky nakrájenou parmskou šunku naskládáme na pizzu. Dozdobíme rukolou a cherry rajčátkama. Na závěr pokapeme balsamicem.

 

OVESNÁ BUCHTA-BÁBOVKA S VLAŠSKÝMI OŘECHY

 shutterstock_412618621

INGREDIENCE:

400g mletých ovesných vloček

150g kokosu

1 lžička prášku do pečiva

150g nasekaných vlašských ořechů

100g rozinek

150g sušených datlí

0,5l alpro mléka

3 vajíčka

1 bílý řecký jogurt

 shutterstock_641287948_fit1

POSTUP:

Datle si zalijeme horkou vodou a necháme odstát cca 20 minut. Vodu slijeme a přidáme jogurt.

Datle s jogurtem rozmixujeme na jemnou pastu.

V misce si smícháme vločky, prášek do pečiva, rozinky, vlašské ořechy, kokos, mléko a přidáme datlovou pastu.

Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky a žloutky dáme samostatně do misky a ušleháme. Přidáme postupně do těsta.

Formu vytřeme kokosovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 160 stupňů cca na hodinku.

Dozdobit můžeme vlašskými ořechy a javorovým sirupem.