Jahodový raw cheesecake

JAHODOVÝ RAW CHEESECAKE

 

KRUSTA:

kešu ořechy - 1 hrnek

mandle - 1 hrnek

čerstvé datle - 1/2 hrnku

voda - 3 lžíce

 

KRÉM:

kešu ořechy - 1 hrnek

kokosový olej - 1 hrnek

jahody - 2 hrnky

agáve sirup - 1/2 hrnku

citron - 1 ks

vanilka - 1 lžička

fitday%20jahodovy-raw-cheesecake

NAVÍC:

čerstvé jahody na ozdobení hotového dortu

 

POSTUP:

V robotu rozdrťte nejprve ořechy na mouku, poté přidejte datle a spojte s ořechy. Nalijte na směs 3 lžíce vody a mixujte, až se těsto lehce lepí. Poté natlačte směs do formy.

V mixéru zpracujte ořechy kešu, jahody, citronovou šťávu, agáve sirup a vanilku do jemného krému. Rozmixujte v mixéru vše kromě kokosového oleje, ten přidejte až nakonec. Znovu mixujte, než se olej dokonale spojí s ostatním. Olej nesmí plavat na povrchu. Mixujte na dvě fáze, mezi nimiž promíchejte směs stěrkou pro ještě lepší spojení oleje v horních vrstvách krému.

Dort můžete bohatě ozdobit čerstvými jahodami, které krátce marinujte v medu s citronem, aby neosychaly a nezoxidovaly.