5 rad jak dietně uvařit a nevzdat se

5 OBECNÝCH RAD, JAK DIETNĚ UVAŘIT A NEVZDAT SE!

1) OLEJ VE SPREJI JAKO ZÁKLAD

Pokud si chcete dopřát jakýkoliv steak, zeleninu nebo palačinku připravenou na pánvi, je určitě kokosový olej ve spreji správná volba. Nejen, že na pánev nanesete menší a rovnoměrné množství oleje než kdyby jste jej na pánev nalily ale také přijmete menší množství kalorií z tuku.

 

2) PLÁNUJTE DOPŘEDU

Vařte a přichystejte si své jídlo třeba na 2-3 dny dopředu, pokud si své krabičky nebo shake vezmete vždy sebou, nebudete mít nutkání sejít se své cesty a dát si něco nezdravého. 

 Fitdayplan

3) NEJEN MODRÁ JE DOBRÁ ALE JE ZDE I ZELENÁ

Zelená zelenina obsahuje menší množství rychlých cukrů a je nízkokalorická, naložte si tedy pořádnou porci brokolice nebo špenátu, budete mít delší pocit sytosti a přijmete tak větší množství vlákniny, která je velmi dulěžitá pro naše trávení.

 

4) POUŽÍVEJTE SPOTŘEBIČE, KTERÉ VÁM ULEHČÍ PRÁCI I ČAS

Mixér je určitě číslo jedna, umixujete v něm ovoce, zeleninu, proteinový nápoj ale i základ na dietní palačinky nebo hrnečkové koláče - cupcake. Další vychytávkou je elektrický gril, s kterým připravíte jak zeleninu tak i výborné stejky z ryb, kuřecího nebo hovězího masa.

 

5) VŠE NA JEDNOU A MÁTE KLID

Času je čím dál méně a doba je uspěchaná, proto je ideální navařit větší množství jídla během krátké chvíle. Kombinace pánve, grilu, trouby nebo rýžovaru vám ulehčí několik cenných desítek minut v kuchyni. Pokud opravdu spěcháte, dopřejte si proteinové nápoje nebo smoothie.